Hyldeblomstdrik

Så er der kommet blomster på hyldetræet og jeg har været afsted på rov.
Jeg elsker at finde mine råvare i naturen (når det er muligt) og heldigvis vokser der Hyldetræer over alt, både i skove og i byen - men spørg lige først hvis du vil plukke hyldeblomster i en have, ellers kan havens ejer godt blive lidt mopset.
Men, hvis du vil ud og plukke hyldeblomster skal du være opmærksom på at du finder de rigtige blomster, Druehyld ligner Hylderblomster meget, men Druehyld er giftig og kan absolut ikke spises.
Hvis du ved hvad du skal kigge efter er det let at se forskælden.


Nå men... når blomsterne er plukket skal der laves saft, både den for alle og den der kun er for de voksne :)

Hyldebolmstsaft:
Ca 30 nyudsprungne hyldeblomstskærme
4 øko citroner
1 liter vand
1kg sukker
20g citronsyre
Atamon

1. Klip hyldeblomsterne af stilkene og kom dem i en god stor beholder/skål.
2. Skær Citronen i skiver og bland dem i blomsterne.
3. Kog vand og sukker sammen til sukkeret er helt opløst.
4. Tag gryden af varmen og rør citronsyren i.
5. Hæld sukkerlagen over blomsterne, lad detdampe lidt af og luk så til med et låg eller husholdningsfilm.
6. Lad det stå og trække i 4-5 dage i køleskabet. Rør i det/ryst beholderem en gang imellem
7. Skold en 2liters flaske, kom en slat Atamon i flasken og ryst den grundigt så det bliver fordelt over det hele.
8. Sigt saften og hæld den på flasken.
Dosering: ca. 1 del saft, 9 del vand - den er temlig kraftig, så der skal ikke meget til.
Holdbarhed: Hvis du er omhyggelig med hygiejnen og med at skolde flasken inden du hælder saften over kan den sagtens stå flere måneder på køl - næsten et helt år. Den kan også nemt fryses ned i plastflasker, hvis du foretrækker det.

Saft for voksne:
1 flaske Vodka
ca. 10 nyudsprungne hyldeblomstskærme
1 øko citron
4 spsk rørsukker
Atamon

1. Kom sukkeret i en ren flaske (skåldet og skyldet med Atamon).
2. Klip blomsterne af stenglerne og prop dem i flasken.
3. Skær citronen i tynde skiver og kom dem i flasken.
4. Hæld vodkaen over, kom låg på og ryst den grundigt.
5. Sæt flasken mørkt og køligt 5-6 dage, ryst flasken med hjævne mellemrum til sukkeret er helt opløst.
6. Sigt indholdet og kom vodkaen på en ny ren flaske (skåldet og skyldet med atamon).
7. Kan drikkes, som den er med isterninger i eller blandet med en form for brus. (sodavan, tonic-vand eller champange )

Kommentarer