Ostekage med Blåbær

Super frisk og let ostekage der er uden tilsat sukker og Glutenfri.
Jeg er stadig ikke nogen helsefreak, selvom det er helseindslag nr. 2 i den her uge.
Men selvom jeg ikke er en helsefreak, kan kage stadig smage fantastisk uden sukker... det lyder sært, jeg ved det godt. Denne her ostekag er lavet med Stevia, til glæde for både diabetikerne og alle andre til min mors 50års fødselsdag - og det var den af mine kager der blev spist mest af til festen - utroligt nok, for den stod ved siden af en Gateau Marcel O.o

Er der ingen af dine gæster der er diabetikeren? så kan du sagtens bruge lidt alm hvid sukker i kagen i stedet for Stevia, 1-3 tsk er nok.
Perfekt til de varme sommeraftener, med et glads kold hvidvin på terassen.


Bund:
200g Mandelmel (eller blendede nødder efter eget valg)
150g smør

1. Smelt smøret i en gryde.
2. Smør en springform (ca. 23cm i diameter) med lidt neutral olie, klip et stykke bageparpir så det passer til bunden og lig det ned i.
3. Kom Mandelmel i en skål og bland det godt sammen med smøret, præs massen ned i bunden af springformen i et jævnt lag.
4. Bages i ca. 18-20 min ved 170grader (varmluft)
5. Lad bunden køle helt af og skær den fri i kanten.

Osteceme:
4 blad husblas
1 citron
300g neutral smøreost
200g creme fraice
korn fra ½ stang vanilie
250ml. fløde
stevia flydende sødemiddel eller 1-3 tsk sukker

1. glads Levevis blåbærmarmelade (uden tilsat sukker)
100g friske blåbær

1. Blendt blåbærmarmeladen så alle klumper forsvinder, sigt det så vi bliver fri for kernerne og sæt det til side.
2. Pisk Philadelphia, cremefraice og vaniliekorn sammen. Pisk flødeskummen.
3. Lig husbladsen i blød i koldt vand. Præs citronen og kog den op i en gryde.
4. Tag gryden af varmen, lad den køle lidt af og smelt husbladsen deri.
5. Brug et piskeris til at piske citronen i ostemassen.
6. Vend flødeskummet i og smag til med et par dråber stevia.
7. Hæld ostemassen over mandelbunden
8. Kom den blendede blåbærmarmelade ovenpå i klatter og kør skaftet af en ske rundt i overfladen så det skaber en flot marmorering. Bank formen let imod bordpladen så kagen får en jævn overflade.
9. Sæt kagen på køl i minimum 4 timer.
10. Brug en kniv til forsigtigt at løsne kagen fra kanten af springformen og tag kagen ud.
11. Drys friske blåbær over kagen og nyd den kold.
Bon appetit

Kommentarer