Salte Karameller

Karamellerne her er super nem at lave, og super nem at variere. I den her variant har jeg brugt havsalt, men mulighederne er uendelige: kaffe, nødder, rusiner, mint.... brug fantasien.
Opskriften har jeg fundet på bloggen Anne au Chokolat der i det hele taget har rigtig mange super lækre opskrifter :)


Opskrift:
1 dåse kondenseret mælk
120g smør
2 spsk honning
150g sukker
½tsk vaniljesukker
2tsk havsalt til at komme i karamellen

havsalt til at drysse på overfladen

1. Kom smør, honning, kondenseret mælk, sukker og vaniljesukker i en gryde. Tænd komfuret på lavt bluds og bliv ved med at røre i massen indtil alt sukkeret er opløst - det kan godt tage 10-20 minutter.

2. Skrug op for varmen til massen bobler let, og lad det boble under omrøring i 10-15 minutter, massen bliver mørkere og mere tyk. Det er vigtigt at du bliver ved med at røre i karamellen hele tiden, det brænder meget let på.

3. Tag karamellen af varmen og tilsæt havsalt (eller hvad du kunne tænke dig)

4. For en firkantet form med bageparpir og hæld karamellen over i. Drys havsalt ud over overfladen.

5. Lad karamellen stå i køleskabet i minimum 5 timer før du kan skære den ud og spise dem.

6. Nyd dine hjemmelavede Saltkarameller <3

opbevares bedst i køleskabet - holdbarhed: 1 til 2 måneder 

Kommentarer

  1. Uh de er gode.... Skal helt sikkert gemmes til jævnligt brug..:-) God jul..

    SvarSlet

Send en kommentar