Vandbakkelses Flødekager

Vandbakkelses boller:
200g vand
100g smør
100g mel
ca. 4-5 æg
10g hjortetak salt

udstyr:
1 sprøjtepose
1 str 10 til 14 stjernetyl 

1. Kom vand og smør i en gryde og varm godt op. Alt smørret skal være smeltet og det skal spilkoge.
2. Sigt melet og ha en grydeske klar.
3. Når vand og smør koger kommes melet i. Rør godt og sørg for at få alle klumper ud, bliv ved med at røre til dejbollen begynder at slippe kanten og sluk så for varmen. Lad dejbollen køle af. hvis du er i tvivl om den er for varm, så stik en finger i, hvis du brænder dig er den for varm.
4. Når dejbollen er lun kan du slå det første æg ud og begynde at røre det i dejen. (her er det bedst hvis du har en røremaskine, men det kan godt gøres ved håndkræft). Kom hjortetaksalt i og derefter langsomt resten af ægget, et efter et og mærk på dejen, den skal være blød nok til at sprøjte ud, men ikke flydende. Mængden af æg variere fra gang til gang, så prøv dig frem.
5. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt 10-12 små boller med god afstand på bageplade med bagepapir. (Vandbakkelserne vokser til dobbelt størrelse)
6. Bag dem ved 200grader i 35-45 minutter. De er færdige når de er gyldenbrune i bunden. Lad være med at åbne ovnen den første halve time efter du har sat vandbakkelserne ind, ellers falder de helt sammen. Lad vandbakkelserne køle af før brug.

Flødekager:
750ml fløde
500g gul creme
hindbærmarmelade
pynt

1 sprøjtepose med stjernetyl
1 alm sprøjtepose til creme

1. Pisk fløden til flødeskum og bland 200g flødeskum i den gule creme.
2. Del vandbakkelses bollerne i to og smør marmelade på bunden.
3. Sprøjt en ring af flødeskum langs kanten af bunden og fyld op med flødecreme i midten.
4. Kom låget på og pynt efter smag. 

Pyntnings forslag:
- Sigt lidt flormelis over kagerne
- Dyp toppen i mørk chokolade
- Lav en fløderoset m. fx. hakkede nødder, frugt, krymmel eller chokoladepynt
- Farvet glasur

Kommentarer