Børnevenlig Sarah Bernard

Jeg lavede for snart to år siden et indlæg om nogle eksperimenterende Sarah Bernard kager. Dengang gik det hele lidt hurtigt og uraffineret for sig, så jeg fik aldrig skrevet opskrifterne op herind. Faktisk havde jeg næsten glemt alt om dem O.o men så fik jeg en E-mail fra en læser der havde forelsket sig i mine små eksperimenter og gerne ville vide mere. Det varmede om hjertet og jeg dykkede straks ned i min rodebunke af notater og hele og halve kageopskrifter, og her for i dem så; enkle, lækre og børnevenlige
(i forhold til den traditionelle: makron, mørk chokolade, mørk chokolade)

Alle cremer er lavet efter de samme principper:
1. Kog fløden op til den begynder at boble/hæve og tag den omgående af varmen. Lad den stå og køl lidt imens du hakker chokoladen.
2. Kom halvdelen af den hakkede chokolade ned i fløden og rør til det er smeltet helt. Kom resten af chokoladen ned til og rør til du ikke længere kan se små pletter af usmeltet chokolade. Det kan tage et kvarters tid, så vær tålmodig.
3. Dæk cremen m. film og såt den i køleskabet til næste dag, hvor den piskes og bruges.
Mere detaljeret opskrift og vejledning kan findes Her

 

Børnenes favorit: Daimknas 


½ l fløde
200g lys Chokolade
200g lys chokolade til overtræk
200 g daim
20 Makroner


1. Pisk Sarah Bernard cremen så den bliver lidt mere fast end flødeskum. Hvis du sætter en finger ned i den skal aftrykket blive stående helt skarpt. Men pas på den ikke pisker for meget, for så bliver den grynt og træls og så kan man lige så godt smide den ud.
2. Hak Daimen groft og vend den i cremen så den er godt fordelt. Gem lidt daimknas til pynt.
3. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel cremen på den flade side af makronerne.
4. Stil dem i fryseren i minimum 20-30 minutter og dyp dem så i smeltet lys chokolade og kom lidt daimknas på toppen.

 

Sarah Bernard m. bær

½ l fløde
200g hvid chokolade
20 makroner 
100g bær (pure eller råsytede
lidt farvede nødder eller krokant som pynt

1. Pisk Sarah Bernard cremen så den bliver lidt mere fast end flødeskum. Hvis du sætter en finger ned i den skal aftrykket blive stående helt skarpt. Men pas på den ikke pisker for meget, for så bliver den grynt og træls og så kan man lige så godt smide den ud.
2. Bland jordbærrene i cremen og sprøjt den ud på den flade side af makronerne. Kom dem i fryseren i 20-30 minutter og overtræk dem så m. chokolade

Søde Jordbær til Pigerne & Blåbær til Drengene: 
Friske jordbær er selvfølgelig min favorit og de skal helst råsyltes, men det kan være svært at find god, søde og friske jordbær om vinteren, og så må man jo nøjes. Her for du fremgangsmåde til begge versioner. 

Råsyltede Jordbær:
100g frisk jordbær 
2 spsk citronsaft
½ stang vanilje
50g sukker

1. Skær de frisk jordbær i små tern og lig dem i en skål m. de øvrige ingredienser natten over.
2. Si væden fra og gem den m. vaniljestangen i, i køleren eller fryseren så du har den til næste gang.
3. Lad bærerne dryppe helt af før du blander dem i cremen

Jordbær/Blåbær pure 
100g frosne jordbær/blåbær
3 spsk citronsaft
½ stang vanilje
50g sukker
1. Kom alle ingredienser i en gryde og lad dem koge op under omrøring.
2. Fisk vanillestangen ud og blend blandingen m. stavblender.
3. Lad pureen køle helt af før brug.

Kommentarer