Hygge m. Kanelboller

I dag har jeg hygget mig med at bage Kanel "snurre" boller, der er lidt en mellemting imellem en kanel snegl og en bolle - og så er de lækre uden at være alt for sukkersøde ^ ^
Perfekt til en rolig eftermiddag med en god bog og en kop tee.

Ingredienser ca. 20 stk:
 50g gær
40g sukker
12g salt
200g margarine
760g hvedemel
400g mælk
1 æg

1 spsk brun sukker
1 tsk kanel
1 spsk flydende margarine
1 knsp vanilje 

1. Bland alle indgredienser til dejen godt sammen i en skål.
2. Ælt til dejen er sammenhængende og smidig og lad den ligge og hygge sig under et viskestykke i 20 minutter.
3. Bland brun sukker, kanel, vanilje og margarine godt sammen og stil det til side.
4. Slå dejen ned og rul den ud i en tynd firkant - Ca. 40*40 cm
5. Smør sukkerblandingen ud over hele dejfirkanten og lig den ene side ind over den anden.
6. Skær dejen ud i 20 lang strimler på lags.
7. Rul strimlen så den bliver snoet, grip fat i den ene ende med højre hånd, brug venstre hånd til at ligge dejstykket to gange rundt om højre hånds fingre og skub enden ind i midten, så den danner en knude.
8. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under viskestykke i 20 minutter.
Bag ved 200grader i 15 minutter.
OBS: Bollerne bliver virkelig flotte hvis du pensler med en blanding af 1 tsk sukker og ½ dl kogende vand lige efter de kommer ud af ovnen.

Kommentarer