Dumlekage
opskrift:
4 æg
5dl sukker
2tske vaniliesukker
175g smør
3dl hvedemel
10spske kakao
1 tske bagepulver
360g dumle (3poser)
1. Smelt smørret og rør kagedejen sammen til den er glat.
2. Hæld ½ af dejen op i et bagefad (22x22cm) og fordel den jævnt. Stil resten af dejen til side.
3. Bag halvdelen af kagen i ovnen ved 175grader i ca. 30 minutter.
4. Tag kagen ud af ovnen, tag papiret af dumlerne og lig dem side om side ovenpå kagen, sørg for at have lidt plads til kanten.
5. Sæt skålen med resten af kagedejen over et vandbad til den er smeltet lidt, så er det nemmer at hælde resten af dejen over dumlen. Sørg for at dejen ligger sig jævnt, men pas på ikke at røde for meget rundt med dumlerne.
6. Bag kagen i yderligere 30-35 minutter og lad den køle helt af før den skæres i firkanter og serveres.
bon appetit
Hvor mange pers. er kagen til?
SvarSletAlt efter hvor store stykker man skære er der til en 15-20 stykker :)
SvarSlet