Øretæver

CDér, Grammofonplader, Øretæver... kært barn har mange navne og mange variationsmuligheder.
Helt basalt er det et stykke butterdej rullet sammen om et skrabet lag hvid eller brun remonce og så rullet flad i sukker. Det lyder da nemt nok, ikke?

Hvid Remonce:
50g blød margarine/smør
50g sukker 
           eller
Brun Remonce:
50g blød margarine/smør 
50g brun farin
           eller
Borgmestermasse:
30g margarine/smør
30g sukker
30g marcipan

1. Rør ingredienserne godt sammen til massen er jævn.
2. Pas på med at røre for meget, hvis det bliver gjort på en røremaskine, det kan få massen til at koge op i ovnen.


Øretæver ca. 10 stk:
1 omgang hjemmelavet butterdej eller en pakke med købebutterdej - eventuelt fra bageren.
Hvid eller brun Remonce eller Borgmestermasse
ca. ½ kg sukker 
Kanel

 1. Rul din butterdej ned til en bred rektangel. Brug rigeligt med mel, så den ikke sidder fast til bordet.
2. Børst overskydende mel væk fra butterdejen og smør remonce eller borgmestermasse ud på hele overfladen, bortset fra en cm. på den nederste kant. Laget skal være helt skrabet ellers bliver det noget makværk senere.

3. Strøg med løs hånd lidt kanel udover og smør det ud.
4. Rul butterdejen sammen til en lang pølse og skær den i 10 lige store stykker,
5. Tænd ovnen på 200grader
6. Hæld sukkeret ud på bordet. Tag snippen af en butterdejs snegel og lig den ind over den ene skæreflade. Tryk begge sider imod sukkeret og rul den med en kagerulle i sukkeret til den er tynd og ca. på størrelse med en underkop. Læg den på en bageplade med bagepapir med snippen nederst og rul så den næste.
7. Når du er færdig med at rulle dem alle sammen bager du den i midten af ovnen i 10-12 minutter.
Overfladen skal være gyldenbrun og karamelliseret
8. Umiddelbart efter Øretæverne er kommet ud af ovnen tager du en spartel og vender dem på hovedet med et lille vip.
9. Pynt øretæverne som du vil, med glasur eller chokolade. Bon Appetit.

Kommentarer