Naan Brød
Naan er
usyrnet gærbrød, der bages
i en rund lerovn, med en lang hals og et stort hul for oven. Til at starte med bliver der fyret godt op i bunden af
ovnen, så den bliver godt varm. Når der ikke er andet end gløder
tilbage i bunden, former man dejen med hænderne og klasker det ind
på indersiden af ovnens hals, hvor det så bliver hængende og bager
færdigt. Efter bagning pensles brødet med olie og krydres med urter. Utrolig lækkert til sommersalat, grille eller krydrede retter :D
Opskrift:
25g. Gær
60g. Æg25g. Gær
100g. Yoghurt
15g. Olivenolie
10g. Salt
15g. Sukker
500-600g. Hvedemel
300g. Vand
valnøddeolie
krydderier efter eget valg
- Gæren opløses i vand, tilsæt resten af ingredienserne til dejen og ældes godt. - udfaldet variere så gem lidt af melet og se dejen an. Den skal være smidig og blød, ikke klistret!
- Lad dejen hæve i 15 minutter.
- Dejen deles i klumper af 175g. pr. styk og rulles/trykkes runde og flade.
- Bag på bageplade med bagepapir eller på en bagesten i 15 minutter ved 180°C
- Lige når de er kommet ud af ovnen pensles de med lidt olie og krydres.
Kommentarer
Send en kommentar