Honningkagemænd

  
Hele lejligheden er blevet fyldt med duften af nybagte Honningkager ^ ^ 
Mums, det er ulideligt at skulle vente hele tre dage før jeg rigtig kan smage - selvom jeg har lavet en lille sniger mens de stadig var varme og bløde. Honningkager bliver hårde når de køler af og skal stå i køleskabet med et fugtigt viskestykke over i 3-4 dage før de bliver rigtig bløde og lækre. 

Fordej:
500g blød honning
500g mel 

1. Varm honningen over svag varme og rør melet i. 
2. still fordejen koldt i 2 til 6 uger

Honningkager: 
1 kg fordej 
10g potaske 
2 æggeblommer 
15g stødt ingefær 
10g stødt kanel
5g stødt nelliker 
10g hjortetaksalt 

1. Rør potasken ud i æggeblommerne.
2. Ælt æggeblommer, krydderier og hjortetaksalt ind i fordejen i ca. 6-8 min. 
3. Rul dejen ud i ca 3-4 mm. og udstik figure.
4. Lig figurene på en plade med bageparpir og bag dem i 8-10 min ved 180grader 
5. Lig de hårde afkølede kager i køleskabet i en kasse eller på en tallerken med et fugtigt klæde over i 3-4 dage. 
6. De blødgjorte kager kan nu overtrækkes med chokolade, pyntes og nydes ^^

bon appetit

Kommentarer