Småkage JuleHjerter

 Så er det December... lige om lidt.
og dermed også tid til småkager, konfekt og andre gode sager. Mig og en klassekammerat begyndte lidt tidligt og lavede julehjerte småkager med en mørk og en lys småkagedej.
Selve dejen er ret enkel men den kan varieres efter smag.
Jeg har (for første gang) lavet en lille "how to..." billedserie til min opskrift ^ ^


Opskrift:

Lys dej                                                             Mørk dej
200g Margarine                                        200g margarine
200g flormelis                                            200g flormelis
1 æg                                                                1 æg
400g mel                                                     350g mel
                                                                       50 g kakao

en hjerteudstikker og en kniv.

Variation:
- Man kan gi dejen en smule mandelessens, lidt citron, kardemomme, revet ingefær, kanel, appelsin, vanilje eller hvad man ellers lige har lyst til.
- Hvis du gerne vil have farvede hjerter, fx. røde, drypper i bare en lille smule frugtfarve i med ingredienserne før dejen er kørt helt sammen.

1. Kør alle ingredienserne til den lyse og så den mørke dej sammen til dejen er ensartet. det tager lidt tid før det gider hænge sammen, så vær tålmodig.
2. Pak dejene ind i plast eller film og lad dem hvile en times tid i køleskabet.
3. Rul hver dej ned så den er ca. 3-4 mm. tyk, stik så mange hjerter ud som muligt og lig dem til side. Husk at bruge godt med mel så dejen ikke hænger fast i bordet.

4.  Tag et mørkt og et lyst hjerte og lig dem foran dig.
5. skær en af buerne af hvert hjerte og lig dem til side. (de skal bruges senere)
6. Lig de tilbageværende store stykker af hjerterne over hinanden og skær tre hak ind. Sørg for at komme godt ind.


7. flet forsigtigt de to dele af hjertet sammen, over og under, over og under, over under.
8. Tag buerne du skar af og lig lys under lys og mørk under mørk, så hjertet bliver jævnt og pænt.
9. fedt en plade og bag småkagerne ved 180 grader i 10-12 minutter.

God fornøjelse !





Kommentarer